کره های حیوانی، دارای چربی و کالری بالایی هستند. همچنین، این کرهها غنی از ویتامین A هستند که یک ویتامین محلول در چربی و مهم است. این نوع کره حاوی نسبت بیشتری از اسیدهای چرب غیراشباع سالم است. برای مثال دارای مقدار بیشتری اسیدهای چرب امگا-۳ است که خواص ضدالتهابی دارند و با بسیاری از فواید سلامتی مرتبط هستند.
علاوه بر داشتن ترکیب چربی سالمتر، کره حیوانی به نظر میرسد که بسیار غنیتر از ویتامین K2 باشد. این ویتامین نقش مهمی در سلامت استخوانها و قلب ایفا میکند.
ویتامین A محلول در چربی است و بهعنوان یک ویتامین ضروری شناخته میشود. به این معنا که بدن شما نمیتواند آن را تولید کند و باید از طریق رژیم غذایی تأمین شود.
کره حیوانی غنی از ویتامین A است. هر قاشق غذاخوری (۱۴ گرم) از این کره حاوی تقریباً ۱۰٪ از میزان مصرف روزانه توصیهشده (RDI) ویتامین A است.
ویتامین A برای بینایی، تولیدمثل و عملکرد بهینه سیستم ایمنی ضروری است. همچنین نقش مهمی در رشد و توسعه ایفا میکند و در شکلگیری و حفظ سلامت دندانها، استخوانها و پوست نقش دارد.
کره سرشار از بتاکاروتن است، ترکیبی مفید که بدن شما آن را در صورت نیاز به ویتامین A تبدیل میکند تا نیاز روزانه شما را تأمین کند.
مطالعات نشان میدهند که کره حیوانی ممکن است حتی بیشتر از کره گیاهی حاوی بتاکاروتن باشد. بتاکاروتن همچنین یک آنتیاکسیدان قوی و شناختهشده است. آنتیاکسیدانها از سلولهای شما در برابر آسیبهای احتمالی ناشی از مولکولهای ناپایداری به نام رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
مطالعات مشاهدهای بسیاری مصرف بالاتر غذاهای غنی از بتاکاروتن را با کاهش خطر چندین بیماری مزمن، از جمله دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن (AMD)، دیابت نوع ۲ و برخی انواع سرطان مرتبط دانستهاند.
ویتامین K یک ویتامین محلول در چربی است که در دو شکل اصلی وجود دارد: ویتامین K1 و K2.
ویتامین K1، که با نام فیلوکینون نیز شناخته میشود، منبع اصلی ویتامین K در بیشتر رژیمهای غذایی است و عمدتاً در مواد غذایی گیاهی مانند سبزیجات برگسبز یافت میشود.
ویتامین K2، که کمتر شناختهشده اما بسیار مهم است، با نام مناکینون نیز شناخته میشود و عمدتاً در غذاهای تخمیری و محصولات حیوانی مانند کره یافت میشود.
هرچند ویتامین K2 در رژیم غذایی کمتر رایج است، اما برای سلامت کلی بدن بسیار حیاتی است. این ویتامین نقش مهمی در سلامت استخوانها و قلب ایفا میکند و از طریق تنظیم سطح کلسیم بدن عمل میکند. ویتامین K2 به تقویت سلامت استخوانها کمک میکند و به استخوانها سیگنال میدهد تا کلسیم بیشتری جذب کنند. چندین مطالعه نشان دادهاند که افرادی که بیشتر ویتامین K2 مصرف میکنند، کمتر دچار شکستگی استخوان میشوند.
علاوه بر این، ویتامین K2 به حذف کلسیم اضافی از جریان خون کمک میکند، که ممکن است از ایجاد رسوبات کلسیم و پلاکهای مضر در رگهای خونی جلوگیری کند. در یک مطالعه گسترده با شرکت ۴۸۰۷ نفر، مصرف بالای ویتامین K2 (۳۲ میکروگرم در روز) با کاهش ۵۰ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی مرتبط بود.
- سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع
چربیهای غیراشباع شامل چربیهای تکغیراشباع و چندغیراشباع هستند. این نوع چربیها مدتهاست که بهعنوان چربیهای سالم شناخته شدهاند، زیرا مطالعات به طور مداوم آنها را با فواید قلبیعروقی مرتبط کردهاند.
شواهد علمی قوی نشان میدهد که جایگزینی بخشی از چربیهای اشباع در رژیم غذایی با چربیهای غیراشباع ممکن است به کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک کند.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که مصرف چربیهای اشباع ممکن است آنطور که قبلاً تصور میشد با بیماریهای قلبی مرتبط نباشد. با این وجود، بهتر است که انواع مختلفی از چربیها را از منابع مغذی مانند آجیل، دانهها و ماهیهای چرب در رژیم غذایی خود بگنجانید و تنها به چربیهای اشباع اتکا نکنید.
- حاوی اسید لینولئیک مزدوج (CLA)
اسید لینولئیک مزدوج (CLA) نوعی چربی است که عمدتاً در گوشت و محصولات لبنی حاصل از حیوانات نشخوارکننده مانند گاو، گوسفند و بز یافت میشود.
محصولات لبنی حیوانی، بهویژه کره حیوانی، بهطور خاص غنی از CLA هستند.
مطالعات نشان میدهند که CLA ممکن است چندین فواید بالقوه برای سلامتی داشته باشد.
مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان میدهند که CLA ممکن است به پیشگیری از برخی بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و حتی برخی انواع سرطان کمک کند.
برای مثال، در مطالعات آزمایشگاهی، CLA باعث مرگ سلولهای سرطانی و کاهش تکثیر سلولهای سرطان پستان و روده بزرگ شد. برخی مطالعات نشان میدهند که افراد با رژیم غذایی غنیتر از CLA ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان کمتری داشته باشند.
مطالعات روی موشها و خرگوشها نشان میدهند که مکملهای CLA ممکن است پتانسیل کاهش خطر بیماریهای قلبی را از طریق کند کردن و کاهش تجمع پلاک در شریانها داشته باشند.
- افزودن آسان به رژیم غذایی شما
در نهایت، کره حیوانی می تواند یک جایگزین نسبتاً مغذی برای کره گیاهی باشد
.
خوشبختانه، طعم و بافت این دو تقریباً مشابه است و به راحتی میتوان کره معمولی را در هر دستور غذایی با کره حیوانی جایگزین کرد
.
برای مثال، میتوان از کره حیوانی در پخت و پز یا برای پخت بدون چسبندگی استفاده کرد
.
باید به خاطر داشته باشید که کره حیوانی همچنان یک منبع متمرکز از چربی و کالری است. اگرچه این کره نسبتاً سالم است، اما بهتر است به طور معتدل از آن لذت ببرید تا از افزایش وزن ناخواسته جلوگیری کنید
.
علاوه بر این، حتماً چربیهای سالم دیگری را در رژیم غذایی خود بگنجانید. غذاهایی مانند آجیل، دانهها و ماهیهای چرب را مصرف کنید تا مطمئن شوید که انواع مختلفی از چربیهای سالم را دریافت میکنید
.
نتیجهگیری
کره حیوانی یک منبع خوب از ویتامین
A و آنتیاکسیدان بتاکاروتن است. همچنین نسبت بیشتری از چربیهای غیراشباع سالم و
CLA نسبت به کره گیاهی دارد
.
علاوه بر این، این نوع کره حاوی ویتامین
K2 است، که شکلی از ویتامین
K است که نقش مهمی در سلامت استخوانها و قلب ایفا میکند
.
منابع
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16702259/
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5409314/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5980250/
پاسخ خود را بنویسید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز مشخص شده اند *