- پنج شنبه 16 اسفند 1403
- 0 نظر
- 9 بازدید
- مقالات
لبنیات و سلامت
مواد لبنی شامل مجموعهای از غذاها و نوشیدنیها هستند که ترکیبات کلاسیک را تشکیل میدهند: غلات با شیر، پنیر و بیسکویت، ماست و توتها، و بستنی با تزیینات مختلف. در حالی که بستنی و پنیر خامهای بهعنوان نمونههایی از مواد لبنی لذتبخش شناخته میشوند که گهگاه مصرف میشوند، هنوز ابهاماتی درباره سایر مواد لبنی که پروتئین، کلسیم، ویتامین D و دیگر مواد مغذی مفید را ارائه میدهند، وجود دارد. آیا پنیر یک غذای سالم است؟ آیا شیر و ماست بدون چربی یا کمچرب برای قلب بهتر از نسخههای پرچرب هستند؟
بهطور سنتی، محصولات لبنی پرچرب به دلیل نوع غالب چربیشان ) چربی اشباع ( کمتر سالم در نظر گرفته شدهاند. در دهههای 50 و 60 ، چربیهای اشباع بهعنوان موادی که ممکن است به سلامت آسیب بزنند، مورد توجه قرار گرفتند. راهنمای غذایی در سالهای 50 توصیه کرد که بهجای محصولات لبنی پرچرب، از نسخههای بدون چربی یا کمچرب استفاده شود تا جذب کلسیم افزایش یافته و خطر شکستگی استخوان کاهش یابد.
اما برخلاف انتظار، تحقیقات در دهه 80 این دستورالعملهای دیرینه را زیر سؤال برد و نشان داد که مواد لبنی پرچرب ممکن است به اندازه نسخههای کمچرب سالم باشند. این یافتهها دانشمندان را بر آن داشت تا تمام محصولات لبنی را با دقت بیشتری بررسی کنند. با بررسی دقیقتر، مشخص شد که مواد لبنی یکسان نیستند. فرآیند تخمیر که برای تهیه پنیر و ماست استفاده میشود، ممکن است فواید سلامتی منحصربهفردی به همراه داشته و به دلیل کاهش لاکتوز، هضم بهتری را فراهم کند.
مواد مغذی و انواع چربی موجود در لبنیات با سلامت استخوان، بیماریهای قلبیعروقی و سایر شرایط مرتبط هستند. کلسیم، ویتامین D و فسفر برای ساخت استخوان ضروریاند و پتاسیم بالای موجود در لبنیات میتواند به کاهش فشار خون کمک کند
پاسخ خود را بنویسید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز مشخص شده اند *